Waarom notuleren uitbesteden: alle voordelen op een rij

Voordelen externe notulist

Er zijn verschillende redenen om notuleren uit te besteden aan een externe notulist. Uit gesprekken met onze klanten blijkt dat deze uiteen kunnen lopen van tijds- en kostenbesparing tot vervanging bij ziekte en vertrouwelijkheid. Twijfelt u nog of u een externe notulist wilt inhuren, of bent u benieuwd naar alle voordelen die onze klanten ervaren bij het inhuren van een externe notulist? In deze nieuwe infographic hebben wij voor u de belangrijkste redenen om notulen uit te besteden op een rij gezet.

TijdsbesparingTijdsbesparing

Door een externe notulist in te huren, hoeft u zelf geen tijd meer te besteden aan het maken van notulen van de vergadering. Hierdoor bespaart u niet alleen na de vergadering tijd, maar kunt u zich tijdens tevens beter focussen.

 

ErvaringErvaring

Notuleren is een vak en net als in vele andere vakgebieden speelt ervaring daarbij een grote rol. De kwaliteit van verslagen gemaakt door professionele notulisten zijn vele malen hoger dan verslagen gemaakt door een ongeoefende notulist.

 

OnafhankelijkheidOnafhankelijkheid

Zelf notuleren of een medewerker dit laten doen, kan soms tot een belangenverstrengeling leiden. Een externe notulist is een onafhankelijke waarnemer en garandeert u een onpartijdig en objectief verslag.

 

Vertrouwelijkheid Vertrouwelijkheid

Werkt u met vertrouwelijke stukken tijdens vergaderingen, dan wilt u niet altijd een eigen medewerker laten notuleren. Externe notulisten gaan altijd discreet te werk en uw vertrouwelijke informatie is bij hen in veilige handen.

 

Vervanging bij ziekte

Een externe notulist biedt ook uitkomst als uw eigen notulist ziek of afwezig is en u vervanging nodig heeft. Werkt u met een notuleerbureau, dan bent u vaak verzekerd van vervanging en heeft u altijd beschikking over een professionele notulist.

 

Kostenbesparing

Het uitwerken van een duidelijk verslag kost meer tijd dan men denkt. Een externe notulist kan veel efficiënter en sneller te werk gaan dan een ongeoefend notulist. Notuleren uitbesteden aan een externe notulist is dus niet alleen sneller, maar bespaart u ook geld!

Speciale vergaderingen

Heeft u een eigen vaste notulist, dan kan een externe notulist nog steeds gewenst zijn. Denk aan vergaderingen in het Duits of Engels of een bespreking aan de andere kant van het land. Een externe notulist kan de meest lastige vergaderingen voor u notuleren.

 

Eigen deelname aan de vergadering

Actief meedoen aan een bespreking én notuleren, gaat vaak niet goed samen. Om goede notulen te kunnen maken, is concentratie vereist. Met een externe notulist kunt u zelf deelnemen aan de vergadering zonder dat de kwaliteit van het verslag eronder lijdt.

 

Infograpic

Liever de infograpic als PDF om uit te printen? Download hier de gehele infograpic en bekijk alle voordelen van notuleren uitbesteden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Notuleerservice Nederland u kan helpen bij het notuleren van uw vergaderingen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via service@notuleerservice.nl of 0800 – 66 88 5478.

« Terug naar Nieuws