Uitbesteden van schriftelijk verslag van gemeentelijke stembureaus

Decoratief element
De verkiezingen komen steeds dichterbij. De voorbereidingen zijn in volle gang. Niet alleen op de griffie en bij raadsleden, maar ook bij de hoofd- en centraal stembureaus. Zij spelen een belangrijke rol in de vaststelling van de kandidatenlijsten voor de verkiezingen en de vaststelling van de verkiezingsuitslag. Dit vindt op respectievelijk 4 februari en 21 maart plaats in een openbare zitting. Van deze zittingen moet een proces-verbaal in de vorm van een papieren verslag worden opgesteld.

Openbare zittingen op 4 februari en 21 maart

Politieke partijen moeten op 31 januari hun kandidatenlijst inleveren bij het centraal stembureau van de gemeente waar ze willen meedoen. Het centraal stembureau controleert de kandidatenlijsten en stelt op 4 februari de definitieve kandidatenlijsten en de nummering vast in een openbare zitting. Op 21 maart 2022 worden de aantallen stemmen en (aansluitend) de officiële verkiezingsuitslag vastgesteld door het hoofdstembureau en het centraal stembureau. Ook dit maken zij tijdens een openbare zitting bekend. Van deze openbare zittingen moet een proces-verbaal worden opgesteld.

Proces-verbaal van de zitting

De gemeente publiceert het proces-verbaal in de vorm van een papieren verslag van deze openbare zittingen op de gemeente website. Notuleerservice Nederland kan u hierin ontzorgen. Vanaf een opname van de zitting kan een notulist eenvoudig het papieren verslag voor u opstellen.

Vraag een offerte aan

De openbare zittingen van de gemeentelijke stembureaus moeten worden vastgelegd in een proces-verbaal. Notuleerservice Nederland kan u daarin volledig ontzorgen! Heeft u al een verslag voor 4 februari en 21 maart aangevraagd? Wij ondersteunen u graag! Vraag nu een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Misschien ook interessant

Meeloopblog

Interview met serviceteam medewerker Tomé van der Kamp

Ben je ook zo benieuwd hoe planningen, verzendlijsten en offertes worden opgesteld? Serviceteam medewerker Tomé van der Kamp, werkzaam bij Notuleerservice Nederland deelt wat haar werk zo leuk maakt en wat haar toegevoegde waarde is binnen het NN team!

Lees meer

Nieuws

Notuleerservice Nederland heeft een nieuw telefoonnummer

Notuleerservice Nederland heeft een nieuw telefoonnummer. Vanaf heden kunt u ons bereiken op +31 10 307 15 00. Het oude nummer zal de komende tijd worden uitgefaseerd.

Lees meer

Nieuws

Wat doet een externe notulist precies? - deel 2

Notuleerservice Nederland heeft 120 professionele notulisten die door heel Nederland voor verschillende organisaties notuleren en verslagen maken. Maar wat doet een professionele notulist nu eigenlijk? Deel 2 in de interviewserie.

Lees meer
Meer nieuws »