Ondernemingsraden opgelet: notuleren van OR-vergaderingen kan slimmer!

Decoratief element
Als voorzitter of (ambtelijk) secretaris bent u de drijvende kracht achter de ondernemingsraad. Aan u de schone taak om het hele proces te ondersteunen, van begin tot eind. Het notuleren van OR-vergaderingen hoort daar ook bij.Voorzitter of secretaris wordt je niet zomaar. U bent gekozen vanwege uw organisatorische kwaliteiten en sociale vaardigheden. Bovendien hebt u hart voor de zaak. Is het niet zonde om uw kostbare tijd te besteden aan het schrijven en uitwerken van notulen als een externe, onafhankelijke notulist dat uitstekend voor u kan doen?

Notuleren van OR-vergaderingen

Tijdens OR-vergaderingen moet u scherp zijn. U moet de agenda afgaan, iedereen aan bod laten komen, de tijd bewaken, etc. Notuleren is dan vaak een belastende taak. U concentreert zich minder op het gesprek wanneer u ondertussen belangrijke zaken moet notuleren. De kans bestaat dat u informatie mist. Met een externe notulist weet u zeker dat alles geregistreerd wordt en dat de notulen onpartijdig zijn. U krijgt achteraf geen opmerkingen over eventuele belangenverstrengeling of ondemocratische processen. Een zeer belangrijk aspect, vooral wanneer de notulen gebruikt worden als onafhankelijk bewijsstuk in bijvoorbeeld een juridische procedure.

Houd vertrouwelijke informatie veilig

In de meeste gevallen zijn notulen van OR-vergaderingen bedoeld om de achterban te informeren. In sommige gevallen bevatten de notulen vertrouwelijke informatie. Deze informatie moet niet in de verkeerde handen vallen en vooral veilig worden verspreid. In deze gevallen is uiterste discretie gewenst.U kunt er dan voor kiezen om uw notulen uit te besteden aan een extern notuleerbureau dat ISO-gecertificeerd is.Zo hechten wij bij Notuleerservice Nederland zeer veel waarde aan de vertrouwelijkheid van documenten. Met onze ISO-gecertificeerde werkprocessen garanderen wij dat de integriteit gewaarborgd is. Documenten worden op beveiligde servers opgeslagen en kunnen eventueel beveiligd worden verzonden. Onze notulisten zijn zorgvuldig gescreend en hebben een geheimhoudingsplicht. Zo komt de informatie altijd bij de juiste personen terecht.

In correct Nederlands graag

Niets is zo vervelend als stijl- en spelfouten in de notulen van uw OR-vergadering. Het leidt af van de inhoud en bovendien vindt niemand het leuk om op taalfouten gewezen te worden. Vooral bij tijdgebrek kunnen er taalfouten doorheen glippen. Wilt u de notulen op-en-top in orde hebben met een professionele uitstraling? Of kost het opmaken van een document onnodig veel tijd, met alle kopjes en opsommingen? Met een externe notulist hoeft u hier geen zorgen meer over te hebben.

Notuleren van OR-vergaderingen uitbesteden

Dat tijd geld is weet iedereen. Notuleren doe je niet alleen tijdens de vergadering. Er komt altijd nog veel werk achteraan. Het uitwerken duurt altijd langer dan verwacht. Heeft u ook ervaren dat er veel tijd in notuleren gaat zitten? Tijd die u liever wilt besteden aan andere kwaliteiten? Notuleerservice Nederland maakt altijd een match tussen de branche en de kennis van de notulist. Ook voor OR-vergaderingen heeft Notuleerservice Nederland gekwalificeerde notulisten.

Meer weten?

Wij laten u graag kennismaken met onze dienstverlening. U kunt hiervoor contact met ons opnemen of direct een offerte aanvraag indienen.

Neem contact op

Misschien ook interessant

Nieuws

Notuleerservice Nederland heeft een nieuw telefoonnummer

Notuleerservice Nederland heeft een nieuw telefoonnummer. Vanaf heden kunt u ons bereiken op +31 10 307 15 00. Het oude nummer zal de komende tijd worden uitgefaseerd.

Lees meer

Nieuws

Wat doet een externe notulist precies? - deel 2

Notuleerservice Nederland heeft 120 professionele notulisten die door heel Nederland voor verschillende organisaties notuleren en verslagen maken. Maar wat doet een professionele notulist nu eigenlijk? Deel 2 in de interviewserie.

Lees meer

Infographic

Waarom notuleren uitbesteden: alle voordelen op een rij

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een externe notulist? In deze nieuwe infographic hebben wij voor u de belangrijkste redenen om notulen uit te besteden op een rij gezet.

Lees meer
Meer nieuws »