Terugblik: Stage lopen bij Notuleerservice Nederland

Decoratief element
Mijn naam is Viktoria Plazonic en ik heb de afgelopen vijf maanden bij Notuleerservice Nederland gewerkt als marketing- en communicatie stagiaire. Wat was het een onwijs leuke en leerzame periode. Ik kijk er dan ook heel tevreden (en met een beetje trots) op terug. Als student krijg je tijdens je opleiding vaak alleen de basis mee, maar als je het in de praktijk moet toepassen, komt er uiteindelijk véél meer bij kijken. In deze blog geef ik een terugblik op mijn stage bij Notuleerservice Nederland.

Waarom deze functie?

Als student Bedrijfskunde zijn er veel vakgebieden waar ik uiteindelijk voor kan kiezen. Marketing en communicatie is er daar één van en ook het vakgebied dat mij het meest aantrok om in verder te groeien. Omdat je tijdens je studie van elk vakgebied slechts een stukje meekrijgt, wilde ik er tijdens mijn stage graag achterkomen of mijn verwachtingen van het vakgebied ook aansloten bij de praktijk.

In mijn zoektocht naar een passende marketing en communicatie stage kwam ik al snel uit bij de vacature van Notuleerservice Nederland. De beschrijving van de werkzaamheden sprak mij erg aan, waardoor ik meteen enthousiast was. Ik stuurde dan ook zo snel mogelijk mijn sollicitatiebrief en CV op, waarna ik binnen enkele dagen al op gesprek mocht komen. Tijdens het gesprek voelde ik mij meteen op mijn gemak en werd mijn positieve gevoel over Notuleerservice Nederland bevestigd. Dat gevoel had Notuleerservice Nederland gelukkig ook over mij, want na een week hoorde ik al dat ik aangenomen was.

Wat heb ik tijdens mijn stage gedaan?

Tijdens mijn stage had ik voornamelijk als doel om meer praktijkervaring op te doen omtrent marketing, het schrijven van (kwalitatieve) teksten en het maken van professionele (visuele) communicatieuitingen. Dat was ook allemaal mogelijk. Als stagiaire had ik een erg wisselend takenpakket en kon ik aan de slag met het opstellen van nieuwsbrieven, het schrijven van content, het vernieuwen van templates, het oppakken van kleine projecten en het maken van communicatieuitingen. Naast mijn deze meewerk-werkzaamheden, ben ik voor mijn schoolopdracht ook bezig geweest met onderzoek om tot een advies te komen voor de optimale invulling van de marketing en communicatie van Notuleerservice Nederland in 2021.

Wat vond ik van Notuleerservice Nederland?

Op het moment dat ik na de zomervakantie bij Notuleerservice Nederland binnen stapte, werd ik meteen goed verwelkomd. Desondanks de omstandigheden rondom het Covid-19 virus, ben ik door mijn stagebegeleider erg goed ingewerkt. In de eerste week leerde ik voornamelijk de organisatie echt goed kennen. Bij vragen of onduidelijkheden kon ik altijd bij mijn collega’s terecht. Die stonden altijd open om mij zo goed als mogelijk te helpen. Dat merkte ik niet alleen bij mij, maar ook bij andere collega’s. Het draait bij Notuleerservice Nederland echt om teamwork. In de eerste paar weken heb ik dan ook met veel collega’s een kennismakingsgesprek gehad. Dat was erg fijn. Zo leer je, je collega’s toch beter kennen ondanks dat je niet samen op kantoor kunt zijn.

Daarnaast vond ik het erg prettig dat ik samen met mijn begeleider aan een ‘persoonlijk ontwikkelplan’ kon werken. Er werd daadwerkelijk tijd gemaakt om te werken aan mijn doelen en ontwikkelingspunten. Dat gaf mij het gevoel dat ze oprecht geïnteresseerd in mij waren. Notuleerservice Nederland is een organisatie die graag investeert in langdurige relaties. Niet alleen met klanten, maar dus ook met medewerkers.

Kortom: ondanks dat ik helaas niet zo vaak op kantoor kon zijn, heb ik toch een hele toffe en leerzame stage gehad met hele fijne collega’s!

Wat heb ik geleerd?

De afgelopen vijf maanden zijn (helaas) voorbij gevlogen! Ik mocht veel leuke opdrachten oppakken en als je iets doet dat je leuk vindt, raast de tijd. Naast dat ik het erg leuk heb gehad, heb ik ook veel geleerd. Onder andere hoe ik de opgedane kennis vanuit mijn opleiding in de praktijk kan toepassen. Wat je in de theorie leert, hoeft namelijk niet één-op-één in de praktijk ook zo te werken. In mijn adviesrapport was het voor Notuleerservice Nederland belangrijk om te kijken naar een manier om potentiele klanten op een structurele basis te kunnen benaderen. Daar zijn natuurlijk veel theorieën over, maar voor Notuleerservice Nederland was het vooral van belang dat mijn advies ook in de praktijk haalbaar was. Theorieën en modellen die in de boeken beschreven staan zijn interessant, maar kunnen in de praktijk anders uitpakken dan verwacht of een stuk lastiger uit te voeren zijn. Ik heb dus kunnen ervaren en leren dat ik altijd vanuit een praktisch en realistisch oogpunt moet kijken. Theorieën en modellen zijn hulpmiddelen en geen waarheden.

Daarnaast heb ik ook gemerkt dat het schrijven van fijne en leesbare teksten in de praktijk soms een uitdaging kan zijn. Vanuit mijn opleiding wordt hier weinig aandacht aan besteed, terwijl het juist zo belangrijk is. Vooral voor teksten met commerciële doeleinden. Door veel te lezen en te oefenen, ben ik mijn eigen manier van tekst schrijven gaan ontwikkelen. Het was voor mijzelf erg leuk om te ervaren dat je daarin ook snel vooruit kan gaan.

Hetzelfde geldt voor een stukje creativiteit. Door regelmatig visuele communicatieuitingen te moeten ontwerpen, kon ik mijn eigen creativiteit inzetten en verder ontplooien. In de loop van de tijd ben ik, mede door de feedback die ik kreeg, steeds meer ‘professionele’ uitingen gaan maken. Van elk nieuw ontwerp leerde ik weer iets meer over wat binnen de huisstijl van Notuleerservice Nederland pastte en wat zowel mijn begeleider alsook ikzelf mooi en goed vond. Zo kon ik mijn opmaakvaardigheden steeds verder verfijnen.

Tot slot, heb ik veel mogen leren over content marketing en over online marketing. Ik ging mijn stage in met de vraag of mijn voorliefde voor marketing en communicatie daadwerkelijk gegrond was. Tijdens de stage ben ik erachter gekomen dat deze interesse alleen maar gegroeid is. Het is fijn om achter te komen waar écht mijn passie ligt. Nu weet ik zeker dat ik volgend jaar een marketing gerelateerde minor wil volgen en ook in dit vakgebied wil afstuderen.

Geen definitief afscheid!

Ik kijk terug op een uitdagende en fijne stageperiode waar ik heb kunnen groeien in zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling. Mijn stageperiode zit er helaas op, maar mijn tijd bij Notuleerservice Nederland is gelukkig nog niet voorbij. Naast mijn studie blijf ik namelijk als student werkzaam voor Notuleerservice Nederland als marketing- en communicatiemedewerker. Ik ben Notuleerservice Nederland dankbaar voor deze kans en ik kijk enorm uit naar de verdere samenwerking met iedereen binnen Notuleerservice Nederland!

Wil jij ook stage lopen bij Notuleerservice Nederland?

Ben je na het lezen van mijn blog enthousiast over een stage bij Notuleerservice Nederland? Stuur dan een berichtje naar mijn begeleider Savannah Heijtmeijer via s.heijtmeijer@notuleerservice.nl. Wellicht is er een match en werken we binnenkort samen!

Misschien ook interessant

Artikel

Verslaglegging en participatiebijeenkomsten

Dit artikel verkent het belang van objectieveverslaglegging in participatiebijeenkomsten en benadrukt de noodzaak vanprofessionele notulisten en begeleiding bij dergelijke evenementen. Wepresenteren tevens hoe onze organisatie gemeenten kan ondersteunen bij hetverbeteren van participatieprocessen en het waarborgen van objectieveverslaglegging.

Lees meer

De Algemene Voorwaarden van Notuleerservice zijn vernieuwd

Notuleerservice heeft haar Algemene Voorwaarden vernieuwd. Deze zijn per 16 oktober ingegaan. Naast enkele wijzigingen heeft het vanaf nu ook een addendum waarin beschreven staat op welke manier Notuleerservice invulling geeft aan de verwerking van gegevens. Deze zijn vastgelegd in de Verwerkersovereenkomst.

Lees meer

Meeloopblog

Interview met serviceteam medewerker Tomé van der Kamp

Ben je ook zo benieuwd hoe planningen, verzendlijsten en offertes worden opgesteld? Serviceteam medewerker Tomé van der Kamp, werkzaam bij Notuleerservice Nederland deelt wat haar werk zo leuk maakt en wat haar toegevoegde waarde is binnen het NN team!

Lees meer
Meer nieuws »