Transcriberen: meer dan uittypen

Decoratief element
Transcriptiewerk, ofwel het uittypen van gesprekken, vergaderingen of interviews, lijkt simpel werk. U zult merken dat het echter flink wat werkuren kost om een gesprek uit te typen en tegelijkertijd de rode draad te behouden, al helemaal wanneer er veel verschillende gesprekspartners aan het woord zijn. Bij Notuleerservice Nederland hebben wij ervaren transcribenten in huis die hierin gespecialiseerd zijn. Maar wat houdt hun werk precies in?

Meer dan uittypen alleen

De transcribenten van Notuleerservice Nederland werken met transcriptiesoftware. Middels deze software wordt gesproken woord omgezet naar digitale tekst. De transcribent voegt vervolgens duidelijke interpunctie toe en zorgt ervoor dat onnodige stopwoorden uit de tekst gehaald wordt. Dit gebeurt allemaal volgens de regels van de notatiekunst en met het oog op informatieveiligheid. Het resultaat is een complete, heldere tekst.

Uhm, nou, eigenlijk..

Wanneer u zelf wel eens heeft genotuleerd of een gesprek heeft uitgetypt, zult u weten hoe vaak mensen zichzelf even onderbreken of stopwoorden gebruiken in de vorm van een '"uhm.." of "nou, eigenlijk..".Bij Notuleerservice Nederland bent u ervan verzekerd dat uw gesprekken met aandacht worden vertaald naar een schriftelijk verslag. U kunt hierbij zelf bepalen in hoeverre de transcribent het verslag aanpast en leesbaar maakt. Een verslag waarin het gesprek letterlijk is overgenomen op papier, is bijvoorbeeld prima mee te werken voor intern gebruik. Een verslag dat is uitgewerkt en gecorrigeerd, is juist weer nuttig voor wanneer u de getranscribeerde tekst wilt delen met partners of externe partijen.

Het belang van een goed gesprek

Gesprekken vormen een rijke informatiebron die later in een project goed van pas kunnen komen. Dankzij transcriptie gaan belangrijke en nuttige opmerkingen niet verloren in de vergankelijkheid van een bijeenkomst. In het proces van spraak naar papier, hoeft u zelf niet veel te doen. U maakt slechts een digitale opname van het overleg of interview en verstuurt dit bestand naar Notuleerservice Nederland. Vanaf dit moment kan de transcribent direct aan de slag met het uitwerken van de tekst.

Meer weten?

Bent u benieuwd hoeveel werk u uzelf kan besparen door het uittypen van een overleg of interview uit te besteden? Neem dan gerust contact met ons op via service@notuleerservice.nl of telefoonnummer 010 307 15 00. Of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Misschien ook interessant

Artikel

Verslaglegging en participatiebijeenkomsten

Dit artikel verkent het belang van objectieveverslaglegging in participatiebijeenkomsten en benadrukt de noodzaak vanprofessionele notulisten en begeleiding bij dergelijke evenementen. Wepresenteren tevens hoe onze organisatie gemeenten kan ondersteunen bij hetverbeteren van participatieprocessen en het waarborgen van objectieveverslaglegging.

Lees meer

De Algemene Voorwaarden van Notuleerservice zijn vernieuwd

Notuleerservice heeft haar Algemene Voorwaarden vernieuwd. Deze zijn per 16 oktober ingegaan. Naast enkele wijzigingen heeft het vanaf nu ook een addendum waarin beschreven staat op welke manier Notuleerservice invulling geeft aan de verwerking van gegevens. Deze zijn vastgelegd in de Verwerkersovereenkomst.

Lees meer

Meeloopblog

Interview met serviceteam medewerker Tomé van der Kamp

Ben je ook zo benieuwd hoe planningen, verzendlijsten en offertes worden opgesteld? Serviceteam medewerker Tomé van der Kamp, werkzaam bij Notuleerservice Nederland deelt wat haar werk zo leuk maakt en wat haar toegevoegde waarde is binnen het NN team!

Lees meer
Meer nieuws »