Verschillende vergadertechnieken voor efficiënt vergaderen

Decoratief element
Vergaderen is vaak een belangrijk onderdeel van de werkweek. Binnen uw organisatie is het nodig om elkaar op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, behaalde resultaten en planning en beleid. Deze besprekingen kunnen soms echter veel tijd in beslag nemen, waardoor vergaderen niet altijd als even prettig wordt ervaren. In deze korte infographic geeft Notuleerservice Nederland u tips om zo efficiënt mogelijk te vergaderen.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding scheelt enorm veel tijd tijdens de vergadering. Stel alvast onderwerpen vast en informeer deelnemers daarover. Een agenda biedt veel houvast tijdens een bespreking.

Gebruik notulen

Notulen zijn essentieel voor de opvolging van vergaderingen. In de notulen worden afspraken en acties namelijk helder vastgelegd om op een later tijdstip op terug te kunnen grijpen. Lees ook onze blog over de waarde van goede verslaglegging.

Vat beslissingen samen

Vat beslissingen kort samen wanneer u doorgaat naar een volgend punt op de agenda. Zo is het voor iedereen duidelijk wat er is besloten en welke acties moeten worden ondernomen na de vergadering.

Luisteren

Vergaderen draait niet alleen om praten, maar juist ook om luisteren. Laat mede-deelnemers uitpraten, maar wees niet bang om vragen te stellen. De beste vergaderingen zijn dynamisch!

Vragenronde

Sluit de vergadering altijd goed af. Laat hier ook ruimte voor een vragenronde. Zo kunnen eventuele onduidelijkheden nog van tafel worden geveegd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Notuleerservice Nederland u kan helpen bij efficiënt vergaderen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via service@notuleerservice.nl of 010 307 15 00.

Neem contact op

Misschien ook interessant

Nieuws

Notuleerservice Nederland heeft een nieuw telefoonnummer

Notuleerservice Nederland heeft een nieuw telefoonnummer. Vanaf heden kunt u ons bereiken op +31 10 307 15 00. Het oude nummer zal de komende tijd worden uitgefaseerd.

Lees meer

Nieuws

Wat doet een externe notulist precies? - deel 2

Notuleerservice Nederland heeft 120 professionele notulisten die door heel Nederland voor verschillende organisaties notuleren en verslagen maken. Maar wat doet een professionele notulist nu eigenlijk? Deel 2 in de interviewserie.

Lees meer

Infographic

Waarom notuleren uitbesteden: alle voordelen op een rij

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een externe notulist? In deze nieuwe infographic hebben wij voor u de belangrijkste redenen om notulen uit te besteden op een rij gezet.

Lees meer
Meer nieuws »