Waarom notuleren uitbesteden: alle voordelen op een rij

Decoratief element
Er zijn verschillende redenen om notuleren uit te besteden aan een externe notulist. Uit gesprekken met onze klanten blijkt dat deze uiteen kunnen lopen van tijds- en kostenbesparing tot vervanging bij ziekte en vertrouwelijkheid. Twijfelt u nog of u een externe notulist wilt inhuren, of bent u benieuwd naar alle voordelen die onze klanten ervaren bij het inhuren van een externe notulist? In deze nieuwe infographic hebben wij voor u de belangrijkste redenen om notulen uit te besteden op een rij gezet.
Tijdsbesparing

Tijdsbesparing

Door een externe notulist in te huren, hoeft u zelf geen tijd meer te besteden aan het maken van notulen van de vergadering. Hierdoor bespaart u niet alleen na de vergadering tijd, maar kunt u zich tijdens tevens beter focussen.

Ervaring

Ervaring

Notuleren is een vak en net als in vele andere vakgebieden speelt ervaring daarbij een grote rol. De kwaliteit van verslagen gemaakt door professionele notulisten zijn vele malen hoger dan verslagen gemaakt door een ongeoefende notulist.

Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid

Zelf notuleren of een medewerker dit laten doen, kan soms tot een belangenverstrengeling leiden. Een externe notulist is een onafhankelijke waarnemer en garandeert u een onpartijdig en objectief verslag.

Vertrouwelijkheid

Vertrouwelijkheid

Werkt u met vertrouwelijke stukken tijdens vergaderingen, dan wilt u niet altijd een eigen medewerker laten notuleren. Externe notulisten gaan altijd discreet te werk en uw vertrouwelijke informatie is bij hen in veilige handen.

Vervanging bij ziekte

Een externe notulist biedt ook uitkomst als uw eigen notulist ziek of afwezig is en u vervanging nodig heeft. Werkt u met een notuleerbureau, dan bent u vaak verzekerd van vervanging en heeft u altijd beschikking over een professionele notulist.

Kostenbesparing

Het uitwerken van een duidelijk verslag kost meer tijd dan men denkt. Een externe notulist kan veel efficiënter en sneller te werk gaan dan een ongeoefend notulist. Notuleren uitbesteden aan een externe notulist is dus niet alleen sneller, maar bespaart u ook geld!

Speciale vergaderingen

Heeft u een eigen vaste notulist, dan kan een externe notulist nog steeds gewenst zijn. Denk aan vergaderingen in het Duits of Engels of een bespreking aan de andere kant van het land. Een externe notulist kan de meest lastige vergaderingen voor u notuleren.

Eigen deelname aan de vergadering

Actief meedoen aan een bespreking én notuleren, gaat vaak niet goed samen. Om goede notulen te kunnen maken, is concentratie vereist. Met een externe notulist kunt u zelf deelnemen aan de vergadering zonder dat de kwaliteit van het verslag eronder lijdt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Notuleerservice Nederland u kan helpen bij het notuleren van uw vergaderingen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via service@notuleerservice.nl of 010 307 15 00.

Neem contact op

Misschien ook interessant

Artikel

Verslaglegging en participatiebijeenkomsten

Dit artikel verkent het belang van objectieveverslaglegging in participatiebijeenkomsten en benadrukt de noodzaak vanprofessionele notulisten en begeleiding bij dergelijke evenementen. Wepresenteren tevens hoe onze organisatie gemeenten kan ondersteunen bij hetverbeteren van participatieprocessen en het waarborgen van objectieveverslaglegging.

Lees meer

De Algemene Voorwaarden van Notuleerservice zijn vernieuwd

Notuleerservice heeft haar Algemene Voorwaarden vernieuwd. Deze zijn per 16 oktober ingegaan. Naast enkele wijzigingen heeft het vanaf nu ook een addendum waarin beschreven staat op welke manier Notuleerservice invulling geeft aan de verwerking van gegevens. Deze zijn vastgelegd in de Verwerkersovereenkomst.

Lees meer

Meeloopblog

Interview met serviceteam medewerker Tomé van der Kamp

Ben je ook zo benieuwd hoe planningen, verzendlijsten en offertes worden opgesteld? Serviceteam medewerker Tomé van der Kamp, werkzaam bij Notuleerservice Nederland deelt wat haar werk zo leuk maakt en wat haar toegevoegde waarde is binnen het NN team!

Lees meer
Meer nieuws »